Ceremonija svečane dodele priznanja u sklopu kampanje „Dobročinitelj“

Konferencija

Ceremonija svečane dodele priznanja u sklopu kampanje „Dobročinitelj“


06. February 2021.

Godina 2020. je bila godina velikih izazova i teškoća za sve nas, ali i zajednicu i društvo u celini. Ipak, i u teškim vremenima su mnogobrojni pojedinci u Srbiji na različite načine pružili pomoć onima kojima je potrebna i svojim herojskim delima dokazali da u Srbiji žive humani i dobri ljudi. U znak zahvalnosti, nekima od njih su, povodom Godine solidarnosti i saradnje, koja je proglašena na predlog  Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, uručena priznanja „Dobročinitelj“. BALKAN PERSPECTIVES TODAY je poverena organizacija događaja.

O konferenciji

Ceremonija svečane dodele priznanja u sklopu kampanje „Dobročinitelj“ održana je 06.02.2021. u „Kombank dvorani“, kada je uručeno 20 nagrada pojedincima čiji su podvizi, iskazana solidarnost, požrtvovanost i plemenitost obeležile 2020. godinu. Dodela je prethodila predstavljanju rezultata 100 dana Vlade Srbije, a priznanja su uručile predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

 Na svečanosti su istaknuta i imena najvećih srpskih dobročinitelja, darodavaca i ktitora, kako njihova imena i dela ne bi bila zaboravljena.

Dodelu priznanja pratio je film, kojim se promovišu najlepše ljudske osobine, koji nosi poruku da je godina za nama bila teška za sve, ali da je pobednik - dobročinstvo i reč - hvala.

Kombank dvorana

Kombank dvorana

Kombank dvorana je najveći kongresni i poslovni centar u strogom centru Beograda, sa višedecenijskom međunarodnom, regionalnom i domaćom tradicijom.

Kao kulturno zaštićeni objekat, Kombank dvorana je moderan kompleks jedinstvenog arhitektonskog identiteta pogodan za organizaciju različitih vrsta događaja: filmskih projekcija, predstava, koncerata,  festivala, opere, baleta, ali i  seminara, predavanja, kongresa i svih vrsta konferencijskih događaja.

 

Beograd

Beograd

Beograd je glavni i najnaseljeniji grad Republike Srbije. Grad leži na ušću Save u Dunav, gde se Panonska nizija spaja sa Balkanskim poluostrvom. Urbani deo Beograda broji populaciju od 1,23 miliona stanovnika, dok 1,7 miliona ljudi živi u široj okolini. Jedan je od starijih gradova u Evropi. Prva naselja na teritoriji Beograda datiraju iz praistorijske Vinče, oko 4800 godina pre nove ere. Grad je kroz istoriju bio osvajan više puta. U kobnom strateškom položaju, Beograd se borio u 115 ratova i razoren je 44 puta. Glavni grad Srbije je od 1405. godine, a bio je i glavni grad Jugoslavije od njenog osnivanja 1918. godine do njenog raspada.